Velkou cenu města Mostu – memoriál Jiřího Vachulky

Memoriál Jaroslava Jezbery - Chomutov 27.4. - přijatí

V sobotu 9. 11. 2019 jsme společnými silami uspořádali Velkou cenu města Mostu – memoriál Jiřího Vachulky. Jménem celého plaveckého klubu bych chtěl touto cestou, poděkovat všem, kteří závody pomohli zorganizovat. V prvé řadě rodičům, za nezištnou pomoc s organizací a občerstvením - pomohli tak vytvořit příjemné podmínky pro 15. ročník závodů. Dále patří poděkování vedení a všem zaměstnancům Aquadromu. Poděkování patří i městu Most v čele s primátorem města Mostu, Mgr. Jan Paparegoua a ing. Tomá

34 domácích plavců se na závodech neztratilo a úspěšně si zlepšovali svá osobní maxima.
V hlavním závodě na 100m polohový závod v nejmladší kategorii zvítězila Pavlína Komínková v čase 1:37,07; mezi chlapci byl třetí Tomáš Augustín za čas 1:39,03.

Pavlína Komínková přidala první místo i na 50m motýleka na 100m volný způsob a na 50m volný způsob přidala dvě třetí místa. Stala se tak nejúspěšnější mosteckou plavkyní. V počtu stupňů vítězů se jí vyrovnal Tomáš Augustín, který k vítězství na 100m polohově přidal ještě tři třetí místa na padesátkách motýl, znak a volným způsobem.

Medaili vybojovala na 50m prsa mezi desetiletými žačkami Linda Marášková v čase 0:48,23.
Mezi staršími žačkami doplaval třetí Sára Černá na 100m volným způsobem, která časem 1:05,18 vytvořila nový nejlepší výkon třináctiletých žaček. Sára vylepšila oddílová maxima třináctiletých žaček i na 50m znak a 100m polohově.

Všem plavcům gratuluji k jejich nejlepším výkonům.

Roman