Dva mostecké rekordy z Memoriálu Jaroslava Jezbery

Praha Radlice - výsledky | Jarní cena nejmladšího žactva Chomutov 23.3. - výsledky | Mostecké oddílové závody 4.4. | Kraulařský víceboj Bílina 6.4. - přihlášení | Jarní cena Prahy

V sobotu 27. 4. se v Chomutově sešli plavci na tradičním nyní již 32. Memoriálu Jaroslava Jezbery. Memoriálu určeného pro 14-ti leté a mladší se z Mostu zúčastnilo 16 plavců, kteří bojovali ve třech věkových kategoriích.

Mezi nejmladšími vybojoval čtyři prvenství Tobias Student. Zvítězil na tratích 200m volný způsob, 50m motýlek, 200m polohový závod a v memoriálovém závodě pro nejmenší plavce na 100m polohový závod. Na obou dvoustovkách navíc překonal oddílové rekordy devítiletých žáků. Na stupně vítězů vystoupila také Pavlína Komínková za druhá místa na tratích 50m motýlek a 50m prsa. Z hlavního závodu memoriálu na 100m polohový závod si odvezla medaili za třetí místo. Mezi nejmladšími zvítězila Eliška Racková v závodě na 200m polohově.
V kategorii 10-ti až 12-ti letých žáků si vybojoval na 50m prsa třetí místo Tomáš Jáč.
Mezi nejstaršími se dařilo nejvíce Sáře Černé a Valentýně Studentové. Z dopoledních rozplaveb obě postoupili do odpoledního finále na 50m motýlek, který se plave k památce Matěje Volfa. Sáře se při tom podařilo překonat letitý nejlepší absolutní oddílový rekord časem 0:32,20. Ten v odpoledním finále vylepšila na výsledných 0:32,13. Valentýně se podařilo zvítězit na trati 50m prsa a časem 0:36,13 vylepšila svůj vlastní rekord oddílu. Současně se tímto časem dostala na druhou pozici mezi třináctileté plavkyně v ČR.

Medailistům, i všem ostatním, k výkonům, gratuluji.

Roman